My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Sunday, September 26, 2010

It's Unacceptable [I]

The story began a night before the last day of Puasa..

On that night.. I suddenly received a message 'Assalamualaikum' from an unknown number.. as I answered 'waalaikummussalam'.. there was when whoever thought it would be a bad history..

Well.. there's a guy from my class who admired me for so long - since semester 2 - and I am now in semester 6.. [well.. still can't beat me.. - what..?? - secret..] ^.~

So Rabu lepas.. nak dijadikan cerita.. this guy lama sangat memendam perasaan sampai nak aQ terus jadi gf dye.. what the la kan.. as I'm quite appreciate people who come to my life.. so I was politely suggested him that we just be friends first... but.. you know.. orang da kemaruk - and now I realize he's actually kind of psycho laa.. sebab dye tak nak terima cadangan aQ tuu.. susah jugak nak layan dye nieh.. ada ke patut dye cakap.. 'kalau ko tak suka aQ.. kata je tak suka.. and aQ xkan ganggu ko lagi.. coz aQ tak boleh nak hidup tanpa ko..' [kind of like that la meaning message dye.. aQ pown tak nak ingat da..]

So ktorg pown argued.. aQ suruh dye bagi aQ masa fikir.. sebab aQ tak pernah lalui benda macam nie.. [what I meant was - aQ tak pernah jumpa orang macam dye nieh..!!] tapi dye nak jugak dengan keputusan [or kehendak.. whatever..~] dye.. aQ argued la lagi..!! and at last..

Sebab dengan impian nak dapatkan aQ.. dye pun setuju ikut cadangan aQ - kita berkawan je.. tapi even dye accept pown.. dye still macam tak ikhlas tao.. why..?? cause in his message.. dye tanya aQ - 'kalau kita berkawan.. da kenal each other.. ko akan bagi cinta dan hati ko kat aQ..?? aQ cuma nak kan kepastian.. that's all..' hell-o..!! tao tak benda tuu sama je.. aQ cakap setuju or tak.. aQ still kena jadi gf dye.. hey.. ko siapa..?? and at last.. aQ tak reply pun message dye tuu..

But the day after.. bila dye message.. aQ layan je laa.. da kata kawan kan..

Hahh~ tapi Jumaat baru nie.. masa tuu 1.00 pm lebih daa.. aQ rasa orang lelaki semua dah kat masjid.. boleh pulak tetiba dye message aQ tanya aQ balik bila and wished take care.. so aQ pown jawab lah dengan sejujurnya aQ balik lepas Solat Jumaat.. pastu tah camne.. time aQ dalam kereta Rahman.. [dengan Wani ok..] dye message wished take care lagi.. ok la.. thanks.. and dye siap nasihatkan lagi supaya 'hati-hati sebab kat Klang tu banyak indon and kalau ade orang kacau jangan layan.. coz kau milik aQ.. keke..' eah.. sejak bila pulak aQ jadi milik ko..?? eee~ and so aQ replied and told that aQ tak naik bus sampai ke Klang Bandar DiRaja Gagak tuu.. and I told him member hantar.. pastu..

him: member lelaki ke perempuan..??
aQ: perlu ke solan tu..??
him: perlu..
aQ: kenapa..??

For few minutes..

him: tak pe lah.. ko tak perlu jawab pun soalan aQ tu.. aQ sedar aQ nie siapa.. aQ nie kawan BIASA ko je.. ok laa.. bye.. salam..

Hekele.. apsal BIASA ko tu nak huruf besar-besar nieh..?? memang la ko kawan biasa aQ.. pernah aQ mengaku ko kawan special..?? dah tu.. ko pehal nak paksa-paksa aQ..?? lantak ko laa.. ingat aQ nak layan gedik ko tuu..?? - so aQ pown tak reply..

Dah tuu.. tiba-tiba.. nah ko..

him: ok fine.. now I get it.. bye.. salam..
aQ : get what..??

Hahh~! tak reply plak da dye.. ekowt ko la labu..!!

And since that aQ mula fed up dengan perangai dye yang tah ape hal nak merajuk tak tentu pasal.. suka sangat merajuk.. mengalahkan perempuan.. uhh pleaaasssseee.. I'm not that type of lady yang rajin sangat nak memujuk ko ok..

And that night jugak.. aQ messaged dye.. aQ cakap.. [kind of la eah ayat aQ tuu.. tak kan nak exact macam real message plak kan.. hee~]

'assalamualaikum.. actualy just nak bagi tao yang aQ dah buat keputusan..aQ minta maaf sangat-sangat.. aQ tak boleh nak accept ko.. even just friends.. cause hati aQ masih kat guy tuu.. I'm so sory and harap ko faham.. and hope ko tak datang dalam hidup aQ lagi cause aQ tak nak ko yang terluka teruk nanti.. harap ko dapat terima semua keadaan nie.. bye.. wassalam..'

Mean..?? well.. I think that's the best way for me and my life.. aQ memang tak suka kalau orang bukan sesiapa nak suka-suka layan aQ macam aQ nie bini dye.. mak ayah aQ pown tak pernah nak kongkong aQ.. ko pulak siapa..??

Lepas tuu dye messaged kata tak kan ganggu hidop aQ lagi.. tak kan pandang muka aQ langsung lagi and bla bla bla..

So I said.. 'lau tuu yang boleh wat ko lupakan aQ.. then go ahead.. bye..'

Hah~! dah tu.. ale-ale tengok phone.. sampai hari nie.. ade lima messages dari dye.. dengan ayat-ayat yang tak boleh bla dye.. ingat ayat-ayat camtu boleh wat aQ serba salah lagi macam sebelum-sebelum nie..?? sorry.. aQ memang terlalu sakit hati dengan ko..!!

Beautiful thing is.. aQ rasa bebas sangat bila da tak contact dengan dye lagi.. maybe cause before this aQ rasa terpaksa ke ape.. aQ pown tak tao.. tapi seriously aQ rasa lega bila aQ jujur and 'bebas' dari dye..

And ikhlas dari hati aQ untuk ko.. aQ minta maaf sepanjang kita berkawan.. and so sorry.. aQ ada hak untuk pilih kebebasan diri aQ.. and maafkan aQ sebab aQ berlaku jujur pada diri aQ sendiri..



* harap tiada cinta syaitan.. harap tiada cinta jin.. hanya cinta Allah.. amin..





0 comments: