My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Tuesday, September 7, 2010

Raya Bulan Pengampunan?

Kat Malaysia nie sinonim kalau kita raya je.. mesti lagunya yang mendayu-dayu dikeudarakan.. bacaan takbir di pagi raya pown syahdu dan sedih je bila dengar.. [aQ masih tak faham kenapa nak bersedih..]..aktiviti raya pertama pown da macam satu amalan.. or memang adat kita kat Malaysia or what.. I'm not that sure.. tapi kebiasaannya pada hari raya pertama orang Islam akan ke masjid for Solat Sunat Aidulfitri.. then singgah kubur jap mendoakan arwah-arwah yang tak dapat kita sambut beraya bersama lagi.. bila balik rumah ahli keluarga semua berkumpul and minta maaf to each other.. ibu bapa memaafkan sambil hulur duit raya.. adik beradik bermaafan keatas salah dan silap gurau senda yang mungkin pernah menyinggung.. it has been look like a tradition untuk bermaaf-maafan di hari raya nie.. tapi sebab masa raya laa people ada peluang to gather together.. hari-hari biasa kan sibuk kerja la ape laa.. so please don't missunderstood with the concept here.. ^________^




Sedap kan..?? tak sabar... hik ^.~



And me now semakin besar.. insyaAllah nak masuk 21 kali akan sambut kemanisan hari raya [even the activities are all plain and same for every year..] hehehe~~


As I grown up.. dari sekolah rendah ke sekolah menengah ke matrikulasi and now sebagai pelajar universiti.. duduk kat hostel pulak lagi.. banyak orang yang dah aQ jumpa.. orang yang aQ panggil KAWAN.. dan a few [i hope so] yang aQ panggil LAWAN..


Well.. sure I have LAWAN one since I'm not an angel.. but then selalunya yang lawan nie aQ tak kesah pown ape dorg nak buat.. go ahead with your pathetic life as long you're not disturbing my life [anymore].. but for some who keep shitting me and my friend's life.. it's so annoying and I won't care even have to give attention to hear they buzzing around.. it just me.. if you really see my face slighly don't have expression when you talk to me.. then.. note that.. I HATE YOU..!! so go away..!! shuhhh~~!!


;p


Btw.. lawan is not the main story.. I would like to say more on KAWAN.. since dah nak raya.. and nak bermaaf-maafan.. so dengan kawan la antara keikhlasan penuh yang diberi.. tapi masalahya.. I do love my friends.. and that's why this keep playing in my mind.. I know no one is perfect as I myself too is not complete..




^______________^



And among kawan memang terlalu senang kita akan memaafkan.. tapi perlukah kesalahan sama dilakukan setiap masa..?? dan perlukah kemaafan sama juga diberi setiap masa..?? setiap manusia ada kesabarannya.. dan setiap perkara ada batasnya.. it won't be hard kalau Syawal tak menjelma.. it's not mean that I only bermaaf-maafan bila raya je.. I'm fine to forgive.. but the thing is.. even though we meet for every seconds.. it's kinda harder to face the reality that people getting less appreciating the moments they ever had together.. and sebab keikhlasan Syawal la sangat menyukarkan keadaan.. aQ ingin memaafkan dengan ikhlas.. nak sangat.. but how..?? aQ tak nak kemaafan itu hanya ditutur bila kita bersalaman untuk menyambut raya.. aQ tak nak hipokrit memberi senyuman kunon keikhlasan padahal aQ tahu perkara sama akan berulang lagi.. dan itu yang paling menyakitkan dan memalukan..


Bila perkara nie akan berakhir..?? I'm appreciating the best friends relationship we have.. don't you..?? why should the best friends are the one who have to be blamed when they are the one who always be around you..?? till when will you stop this lepas geram phenomenon..?? till one of us die and left and you didn't have a chance to say sorry..?? is loosing us is the best way you think of..?? cause I don't.. cause I'll not..




You're not disability



But all I hope is.. please.. your anger make me.. US mad.. we're not a punching bag to you [even you not punch us.. yet..].. so you can't just let all your anger to us.. since when bergurau senda satu perkara yang menyakitkan..?? since when people become heartless and change a smile and laugh into anger..?? since when..?????? please be mature.. we all respect you on your kindness.. but if you can change smile and laugh.. me too can change respect to..... just wait and see.. cause you know I can no longer save the smile for you anymore.. but I still hope that my last smile is for you.. cause I know..









and I hate to hate cause..









So in case bla bla bla.. with all of my heart.. I apologise for the hardness you've been through with me for all this time.. and I wish you..