My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Friday, October 15, 2010

Ohh Day~ Rumah Sewa, Sugar Glider, Komuter dan Pasar Malam?

Woww~ exam hari nieh memang macam haram.. hahahaa~ da la dekat dewan yang tak da penghawa dingin.. [ye.. eaxam buat ayat aQ jadi skema..] semua yang muka-muka hebat pown berpeluh laa menjawab.. memang gila hebat lecturer tuu buat soalan.. so.. dah la cakap pasal exam.. penat tuu..

Hmm~ cerita pasal perkara lepas exam pulak..

Oleh kerana kitorg semua budak degree fakulti perniagaan nak kena pindah Shah Alam sem depan.. masing-masing pown pakat-pakat cari rumah sewa.. nie pown macam haram.. ye laa.. dah la budak-budak UiTM tak keluar lagi.. ktorg yang degree nie pulak berapa ramai kan yang serang sana.. so.. rumah pown tahu-tahu laa harga camne.. kena pulak budak-budak sini demand.. supplier a.k.a tuan rumah pown cekik darah laa.. [ye.. exam dan teori ekonomi pula keluar..]

Hahh~ dari la habis exam pukul 1200 tuu.. sampai ke 1900 cari rumah.. dengan panas dan 'kepentingan diri' masing-masing.. akhirnya.. okey.. aQ balik awal.. tak tahu apa ending.. tapi dengar macam kesian kat kawan-kawan aQ nieh.. tak pe la yang.. lagi senang macam tuu.. kan..??



Anyway.. part paling best sekali.. I got the chance to touch, belai, raba, play, feed and tidurkan Si kecil comel aktif [melebih-lebih aQ puji dye kan..] nie.. nama dye Opet.. okey..  org cakap macam nama dalam Upin Ipin.. and.. err~ aQ tak tengok Upin Ipin.. how sad kan  rakyat Malaysia apa aQ nie tak tengok Upin Ipin.. -________-" tak pe.. yang penting lagi.. the most adorable pet yang aQ nak sangat bela.. dapat jugak.. bukan bela.. just maen-maen je la ngan dye.. orang punya mana boleh buat harta pulak.. huhuu~ tapi seriously.. hidup aQ sangat bahagia dapat spent half day maen ngan binatang tuu.. hopefully lau Opet and Stella dapat anak banyak.. Jaja boleh kurang harga jual kat aQ.. ting.... ^.~

Lagi sweet lao someone special hadiahkan pet tu kat aQ.. ehemm~ birthday aQ bulan March.. bagi awal sikit pown boleh.. nak bagi tyme birthday pown aQ boleh tunggu.. [punya la bersabar tinggi bila dah nak tuu kan......] duhhh~~ heehhee~

Anyway.. just after aQ balik.. best giler bekerjasama dengan Komuter Keretapi Tanah Melayu nie.. dah macam janji Melayu yang Mahathir suka dok habaQ dulu.. aisy~ cakap 1924.. cek tunggu-tunggu sampai 07:24:59 PM.. tak sampai-sampai gak.. ale-ale depa pi tukaQ jadi 07:56 PM pulak.. memang nak tak nak kena tunggu.. cheQ pown pi la solat Maghrib dulu.. aduiy~ surau dya berkongsi na.. laki pompuan.. first come first serve.. ok la cheQ tunggu sat bagi yang hak jantan keluaQ dulu.. baik dorang keluaQ ada pulak pakcik nie tegoQ.. "nak sembahyang ke..??" "ye.." cheQ jawab.. "haa~ boleh la sekali dengan nie.." dya tunjuk isteri dya sambil borak-borak kejap tunggu lagi sorang pakcik keluaQ.. dah tuu.. elok cheQ tunggu sekejap.. tren sampai.. eiyhh~ tadi habaQ pukoi 1956.. nie tak sampai 1930 hang da sampai.. aiseyh~ cheQ pown berbelah bahagi la nie.. nak naek tren and solat kat rumah sempat je.. tapi sebab da macam terjanji ngan pakcik tadi kan nak teman kan wife dye.. so cheQ pown solat je la situ.. mana tao kowt la lepas nie tren lagi cepat sampai kan.. hmm~

Dah lepas solat cheQ tunggu.. keja cheQ hari nie memang menunggu je laa.. tunggu tengok.. dya tukaQ jadual lagi.. 08: _ _ PM pulak.. [8 berapa minit tah..] okey.. fine.. dah tuu cheQ tunggu sat lagi laa.. nak hati panas pown bukan tren boleh sampai pown kan.. hah ko..!! memang chanteQ....... dye pi tukaQ lagi.. 08:24 PM pulak.. owwww sweeettttttt~~~~!!!




 won't go home without you..~


Macam haram je.. [lagi sekali..] kata 2024.. tapi dya sampai awal gak.. hohh~ memang 'janji Melayu' la Keretapi Tanah Melayu nie.. okey~ aQ mengutuk..... heiy2..!! bersyukur la tren sampai awal.. boleh pi pasaQ malam..!! hahahaa~ okey~ bersyukur.. tapi masa dalam tren.. ya ampun.. serupa dya sampai 2024.. boley pulak tren yang cheQ naek tuu sopan santun punya tren.. dya pi berhenti sekejap bagi tren lagi satu lalu.. aduh~ sekejap sangat sampai cheQ sempat tidoQ dalam tuu.. yang tren lagi satu tuu pown la haiy.. tren tua gamak nya.. pasai tuu tren aQ bagi lalu dulu.. hormat.. lambat pulak.. eiyh~ memang tua.. memang teruji kesabaran laa.. tapi syukoQ sampai umah selamat no.. ^^

Hahh~ balik-balik sampi rumah pown dah 2038.. okey.. dah janji ngan Radio.. so balik-balik ja salam mak.. cheQ teruih nak pi umah Radio.. Mak pown tanya..  cheQ pown jawab..

Mak : "tak makan dulu ka..??"
cheQ: "cek da janji ngan Radio nak pi pasaQ malam.."
Mak : "tak nak bawak sana..??"
cheQ: "tak pa laa.. da habaQ nak pi pasaQ malam.. beli makan sana ja laa.."


Yupp~ this is what I ate. sedap gilerr~


Aduiyh~ rasa durhaka pulak.. Mak dengan sora sedeiyh dya.. maklumlaa.. da la sebulan lebih tak balik.. sampai umah pulak teruih nak keluaQ balik.. da la Mak siap masak untuk cheQ ag.. kerang rabus je la tapi.. alaa~ cheQ tak tao pulak Mak masak.. gi pown cheQ kan da habaQ nak pi umah Radio malam nie.. huhuu~ so sorry Mak.. I LOVE YOU forever even you love to membebel.. ngeee~


Qaseh ibu bawa ke syurga kan..?? ^^



* okey.. aQ bukan orang Kedah or Pinang or Perlis.. saja mengada.. silap gedik biaQ pi la kan.. bukan susahkan idop orang Utara pown.. kan..?? neeee~~  :pp



2 comments:

Paria Perawan said...

opet tu bkan sugar glider ke?
hmmm
suka kencing kat badan org kot

[AMR]ReenaRawee said...

Yupp~
owh psl tuu..
rse ny dye buang kt org dye xske je kowt..
hahahahaa~
;pp