My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Thursday, December 2, 2010

Sejarah Pasti Berulang Kembali - Pengalaman

Haisyoo~ lama gak tak diaging.. hehh~ almost two weeks at Unisel Shah Alam.. new environment.. new faces.. some new lectures [op coz la kan..].. new way to go to class.. less pocket money [I don't like it.. uhh uhh..].. and same classmates..!! ^^

Hehh~ pokoknya.. dahannya.. rantingnya.. dan daunnya.. semua kena complete-kan tanggungjawab lau nak diiktiraf berpendidikan ijazah kepujian nieh.. kan..??

So.. what with the history..??

Hehh~ sengaja nak flash back kata orang kampung aQ.. teringat masa sem satu dulu.. saat-saat baru kenal dan dalam proses untuk menjadi kawan disamping rakan kelas dan sangkut pautnya..

Satu hari.. [masih cerita masa sem satu, 1/2008/2009..].. 

aQ.. Syazwani Ahmad Sibi a.k.a Wani Chris Brown.. Nor Harizah Mohammad Kedri a.k.a Anga Cadbury.. Mohd Abdul Rahman Hassan a.k.a Mohd Abdul.. Jazli Aziz a.k.a.. arghhh~~!!! ramainya nak as known as segala.. time tuu selain nama-nama tersenarai tadi.. ada Hisyam Sazali.. Faiz Azhar.. Adib.. Fatin.. Eja.. Nadia.. Apiz.. Zahir.. and Leen..

Kami dengan happy-nya plan nak mandi Sungai Gabai.. ok.. anggap je da ada kat Sungai Gabai tuu pown..  ok.. describe sikit Sungai Gabai.. airnya sangat jernih.. dan sangat sejuk.. dengan paras air yang sedang-sedang dan sangat seronok untuk berendam.. ada pulak batu yang boleh dibuat gelongsor.. haa~ beratur-ratur la orang ramai nak tunggu turn untuk rasa macam mandi kat taman tema semula jadi.. 

One moment paling best.. bila ada seorang budak perempuan nieh..dye agak pendiam sikit laa.. masa tuu member semua dah lapar.. so dorng nak makan tepi sungai tuu.. tak nak makan kat tempat rehat berbumbung tuu.. antara yang paling excited pown budak perempuan nieh.. so.. bila yang lain semua dah cedok makanan and siap da duduk berbaris kat tebing sungai tuu.. girl nie pown ambil makanan..

So.. dari tempat rehat nak ke sungai tuu.. kne la turun dua anak tangga.. diikuti dengan berjalan kaki beberapa langkah di lantai bersimen.. jangan lupa langkah besar sikit sebab ada longkang kechik.. pastu beberapa langkah lagi jalan tanah.. haa~ sampai tebing sungai..!! (^.^)

Ok.. dah ditakdirkan.. masa girl nieh bawak makanan dye nak ke tebing sungai tuu.. habis je turun dua anak tangga tuu.. sliirrrpppppp~~!! girl tu pown terduduk tanpa sedar diri.. [note that words eah.. bukan tak sedarkan diri tau..!!]..  dye hanya kembali ke alam nyata bila ada member yang tegur dye.. then baru dye sedar kenapa pinggan plastik kat tangan dye ringan.. sebab nasi semua da terpelanting kat tepi.. masa dye tergelongsor jatuh tuu.. hehh~ nie semua gara-gara selipar dye tuu.. licin macam tayar botak.. padan laa.. huhh~ anyway.. menurut girl tuu.. dye memang tak sedar kejadian tuu berlaku.. tau-tau je benda dah jadi.. and dye memang tak de perasaan masa tuu even waktu kejadian banyak pengunjung tengok.. and masa dye tengok pinggan yang da kosong tuu pown seriously.. tak de rasa papa menyedihkan.. hehehhee~~

Ok.. tuu history pertama yang aQ nak cerita.. and now.. the second history..

Masa semester empat kalau tak silap aQ.. masa tuu nak cari sponsor untuk even OAT.. aQ kena group dengan D.. Kak Wan.. Ieza.. and Erin.. ktorg kena pergi Unisel Shah Alam untuk jumpa person in charge bahagian.. err... tah.. tak hengat laa.. tapi ktorg jumpa perempuan laa.. mak cik.. hehehee~ ktorg parking kereta kat depan.. kanan sikit dekat pintu utama.. jadi ditakdirkan lagi.. balik lepas jumpa mak cik tuu.. eahh~ Madam tuu.. tengok-tengok tayar kereta pancit pulak.. kereta Mak aQ pulak.. aisyh~ nasib ada D.. dye laa yang tukar tayar.. ktorg ade roger Diela yang satu group dengan Ijat and Asrul datang tolong.. sekali dorg sampai benda da nak settle daa... never mind..




Haa~ tu history kedua.. so.. apa kena mengena dengan sejarah pasti berulang kembali..??

The main point begin bila semalam.. aQ ada kelas sampai 7.30 malam.. balik tuu.. Anga and Iba tumpang aQ da sekali jalan sama kan.. so.. baru sikit gerak.. tetiba dengar bunyi bising macam ekzos motor tersumbat gituu kan.. aQ pown punya lah tunggu mana motor tuu tak lepas-lepas dari aQ.. ok.. sebenarnya aQ cuma nak tenangkan diri sebab memang da rasa something wrong ngan kereta Ayah aQ tuu.. then tanya Iba.. dye cakap tayar pancit kowt.. sampai traffic light.. merah.. tunggu sat.. ok.. hijau da.. hmm~ serious.. memang pancit..!! sampai simpang nak masuk pusat komersial.. parking tepi KFC belah luar dye.. alaa~ KFC baru seksyen 7 tuu.. ok.. memang tayar pancit.. call Alang.. dye datang dengan anak jiran bernama HaziQ.. settle semua.. see.. history kedua tadi berulang kembali..!! same place..!! Unisel Shah Alam jugak jadi pilihan..!!

Well.. history pasti berulang yang kedua.. 

Tadi.. dalam kelas Seminar ape tah.. Mr. Ikram masuk.. huhhh~ ingat turn Pn. Dasima.. hmmm~ dye minta tajuk yang dye suruh cari.. first met.. reject.! second met.. ok.. tapi bagi nama company.. third met.. betul ke Maxis nama saham dorg..?? ok.. excited sebab girl nie tau nama dye.. so.. tak tahu la girl nie lari ke or memang dye berjalan selumber.. or jalan laju.. tetiba  sliiiirrrrrpppppppp~~ ok.. ditakdirkan girl nie menggelongsor ala-ala tergelincir yang panjang gituu.. haa~ whole class gelak.. tapi still girl nie tak rasa apa-apa.. yang dye tau dye bangun and terus pergi kat Anga cari nama saham Maxis tuu.. even Iba gelak depan girl nie pown dye still tak faham lagi kenapa Iba gelak.. so dye pown tak layan Iba and terus cari nama share tuu.. untill the fourth met.. tajuk dye approved.. yupp.. still tak da feeling.. ok.. no komen.. tapi aQ pasti.. sejarah tuu pown berulang lagi..!! hahahaa~ untuk last sem for most of my classmates..!! first masa first sem.. nie untuk last sem.. maybe untuk last jugak kowt.. gahahahahaa sengal jek..

Ok.. that girl of coz la aQ..!! hahahahaa sengal banyak nieh.. mak aQ cakap aQ lambat respond.. hehehehee~




Sejarah mungkin berulangggggg - Tomok.. ahh.. tak da nya mungkin.. memang berulang dah..!! hahahahaa~~

* Jelez abang and kakak ipar aQ jumpa Asyraf Muslim.. motif jealousz..?? masih dalam siasatan.. gahahahaa~



0 comments: