My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Saturday, January 15, 2011

393: Lapisan Pertama

Haa~ hari ini adalah hari pertama bermulanya operasi mengecat dinding bilik.. hehh~ mula pown da pukul 2.00.. memang sempat lah mengecat sampai ke malam.. tuu baru lapisan pertama tau..!! aduhh~ malas-malas lagi.. padan muka ko..

Time aQ cat tuu.. Mak ajak Ayah keluar.. cari gula-gula untuk buat hantaran sepupu aQ tunang masa Tahun Baru Cian nanti.. and time tuu aQ turun for break.. giler kau.. dari pagi tak makan.. memang pedih a perut.. turun.. hmm~ nak makan sekarang ke nak makan tunggu Mak Ayah balik..?? aQ sure Mak mesti beli something untuk ktorg happy.. tapi dorg balik pukul berapa..?? tahan pulak perut aQ nieh.. nak call Mak.. phone dye tinggal kat kampung pulek..... 

Ishk~ Alang pulak dah panaskan nasi goreng.. arghhh~!! tak tahan.. makan je laa.. and.... elok je aQ habis makan.. baruu je.. baru je.. baru.... je aQ and Alang habis makan.. Mak and Ayah balik.. bawak KFC.. owhh~ how sweet.. cepat balik rupanya.. memang termakan la aQ ngan ayam-ayam tuu.. huhuuu~ and aQ pown terus naik atas..

So balik-balik tu je.. Mak naik atas dulu.. tengok progress misi mengecat aQ dah sampai mana.. padahal time tuu aQ tengah reply comment FB and blog.. kehh~ budget faymes pulak ayat.. whatever..

First time tengok cat tuu.. masuk je bilik terus cakap.. "cantiknya.. warna keladi.." and aQ pown macam.. keladi..?? daym.. masalah betul mata aQ nieh.. masa pilih memang amek purple.. tapi bila cat aQ tengok dye macam color pink je.. tapi bila Mak cakap keladi.. aQ imagine ais krim.. and yeah.. ice cream yam flavor memang la color purple.. ishk~ apakah masalah mata aQ nieh..?? O.O

Ahh~ sambung cat balik laa.. tengah syok cat yang bosan tak da ape tuu.. aQ nyanyi lagu P. Ramlee. Di Mana Kan Ku Cari Ganti.. 







Punya lah syok nak layan suara sendiri.. tiba-tiba.. pintu bilik aQ pown relax je tertutup dengan perlahan.. angin pown tak de kowt time tuu.. aQ rasa P. Ramlee marah laa aQ maen bantai lirik dye ikut suka.. gehh~

Bila pintu dah tertutup.. aQ wat lantak je laa.. nyanyi je.. suara aQ sedap kowt.. halllaa~ tiba-tiba aQ terdiam.. tah sebab apa aQ tak sambung nyanyi lagu tuu.. suasana macam biasa.. jiran belakang rumah aQ yang baru pindah tuu dari tadi memekak..

Layan je la mengaecat kan.. and tiba-tiba aQ dengar bunyi tapak kaki naik tangga rumah aQ.. and dari tangga terbawah lagi..

Ayah: Siap dah Na..??
aQ: ........ [diam je.. tak tahu nak jawab ke tak.. sebab pintu tertutup.. dengar ke tak nieh lau aQ jawab..?? hmm~]
Ayah: sampai mana dah..??
aQ: [jawab je laa..] tengah buat yang atas..

Ayah bukak je pintu..

Ayah: Ya Allah..!!
aQ: [sengih kambing comel..]

Ok.. aQ cat guna berus lukisan.

Alaa.. memang laa.. da tuu part yang dekat ngan siling.. siling dah la putih.. kang terkena.. kan da buruk.. Ayah jugak cakap sebelum tuu.. "kamu cat jangan kena siling.. kang jadi macam kain batik.." haa~ baik kan aQ dengar cakap Ayah..



Haa~ cantikkan..?? well~ this is NOT mine..!! bilik aQ kecik.. tak leh nak ada Queen bed.. huhuu~ tapi color tuu cantik tak..?? macam apa color dye..?? ~~~

Settle semua lapisan pertama.. aduh~ sangat menyakitkan badan rupanya kerja mengecat nieh.. tak suka aQ.. nanti kawin.. nak pindah rumah baru aQ akan make sure bakal suami aQ tuu beli rumah yang dah siap cat.. and kalau boleh fully furnish..semua complete.. almaklum laa kan.. Permaisuri nak masuk.. gahahahahhaaa~~ dush~!!



0 comments: