My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Monday, January 10, 2011

AJL yang paling hangat dari biasa..


Ahahahaa~ AJL25.. Anugerah Juara Lagu ke-25.. pancaran terus-menerus ke setiap televisyen seluruh Malaysia oleh TV3.. ditambah pula dengan penaja rasmi, Ananda Krishnan melalui nama ulung Maxis.. dan pastinya bagi yang tak dapat tonton secara live sama ada di Bukit Jalil atau TV3, atau melalui internet, dah tentu semua dapat mendengarkannya melalui corong-corong radio Hot fm dengan frekuensi 97.6.. kalau dok Klang la ye.. [macam aQ pulak Cheryl nya kan..?? gehehehee~~]

Anyway.. what ever lah pasal AJL25 yang dah habis tuu..nie aQ nak cerita AJL25 TV3, tapi versi aQ pulak.. kira sambungannya.. cuma versi aQ..

AJL aQ maksud dye.. Adoiy~ Jelek Laa.. haaa~ AJL kan tuu singkatannya..?? hahahaa~~

So.. apa yang jeleknya..?? pertama-tamanya tak lain dan tak bukan mestilah keputusan dye.. ho emm gee~ Ana Raffali..?? seriously Ana Raffali Juara AJL25..?? Hafiz vokal terbaik..?? are you sure....??? bluekkk~ muntah darah.. [dengki giler aQ kan..?? hahahaaa~]

Alaaa~ bukan tak suka Ana.. bukan nak pertikaikan Ana.. cuma dimana kredibiliti penghakiman para juri terhadap senarai pemenang-pemenang..?? perghh~ kecewa habis dengan barisan juri, lagi-lagi bila diketuai Sifu M. Nasir.. come on laa.. orang banyak pengalaman.. tak kan ini je keputusan yang korang ambil..?? tak cukup masa nak decide ke masa persembahan tiga diva tuu..?? hahahahahaa~~ and the result.. sampai gini jadi nya.. huhuu~




Pantas giler rakyat Malaysia nieh.. tak silap aQ masa jumpa page nieh baru sejam lebih sikit lepas tamat AJL25.. dah ada 800 lebih orang like page nieh.. ishk3~ sabar.. sabar..

Pasal juri.. kalau nanti nak cakap ayat biasa tuu.. "kami tak mampu nak puaskan hati semua orang..".. hahahaa~ tengok results sebelum nie.. ok je kan.. so how..??

Anyway.. pandangan aQ siapa layak menang.. tak payah nak lawan-lawan dah la.. keputusan pun dah termaktub.. nak bantah-bantah.. kang jadi macam Farid Kamil vs. Syamsul Yusof pulekkk.. hahahaha~~

And.. congratulation to all winners.. congratulation to Ana Raffali.. you're such a good singer.. but for me.. sorry to say, you're not the best to win the AJL.. [dengki lagi.. hahahaaa~]




P/s: dari persepsi para juri.. kita tak tahu apa yang dorang lihat dan dengar dan fikir.. kan..?? ^^ so terimalah keputusan seadanya walaupun diri anda masih rasa tak percaya.. hahahaahaa~~


***************

Ohh~ nak cerita gak.. before AJL25.. aQ sangat nak Yunalis Zarai menang.. memang aQ tak tahu dye peserta pertama buat persembahan.. nasib baik tengok.. ^^




 so bout Yuna masa dye performed.. for me..

1. Pakaian memang superb..!! walaupun ada sedikit ciri style Lady Gaga.. which annoying me kalau ada orang tiru gaya Lady Gaga tuu.. nasib Yuna tak macam Aliyah.. geli giler sampai lagu pown tiru Lady Gaga.. what the.. tapi seriously, baju Yuna memang chanteQ sangat sangat sangat..!!




2. Props yuna pown cantik.. something simple.. but so lovely..

3. Tapi.. persembahan nyanyian Yuna seriously mengecewakan.. persembahan dye agak pale.. [tetiba.. tah apa yang pucatnya..] hahahaa~ maksud aQ persembahan dye sangat bosan.. she just sat there and played the keyboard.. from the start she sang until the end of the song.. sangat-sangat tak expect Yuna buat persembahan yang macam tuu je.. tapi penghayatan dye nampak macam sangat-sangat menghayati.. hmmm~

Ok.. aQ kalau nak kmen itu ini baik aQ je perform tengok...... lagu pown tak da.. hahahahaaa~

Anyway Yuna.. I love you sangat-sangat walaupun tak beli album.. sebab tak tahu nak pasang mana CD you tuu.. geeheee~ :pp

Another one nak cerita.. persembahan Faizal Tahir untuk lagu Selamat Malam.. persembahan pown simple.. tapi sangat melembutkan jiwa.. persembahan dye dengan tiga adegan kasih sayang yang sangat harmoni.. touching je aQ tengok persembahan tuu even suara dye rowwkkk~ gahaaa~

So.. konklusinya.. rasa sia-sia jugak lah tunggu tiga jam tengok AJL nieh.. sebab Yuna tak menang.. hik~ -______-"

***************

Here are the winners.. congratulation to all..!!
Anugerah Juara Lagu AJL 25  – Juara
Ana Rafali [ Lagu Tolong Ingatkan Aku - Ana Rafali]

Anugerah Juara Lagu AJL 25 -  Naib Juara
Meet Uncle Hussain + Black [ Lagu Drama King – Taja/Teja/Meet Uncle Hussain]

Anugerah Juara Lagu AJL 25  – Tempat Ketiga
Hafiz [ Lagu Noktah Cinta - Ajai/Sheikh Qalam/Hafiz AF7]

Anugerah Juara Lagu AJL 25 -  Vokal Terbaik
Hafiz [ Lagu Noktah Cinta - Ajai/Sheikh Qalam/Hafiz AF7]

Anugerah Juara Lagu AJL 25 -  Persembahan Terbaik
Faizal Tahir [ Lagu Hanyut - Audi Mok/Faizal Tahir/Faizal Tahir]

P/S: aQ nak Yuna menang..!! hahahahaaa~ tapi apa boleh buat..?? bukan rezeki Yuna semalam.. eahh~ siapa designer baju nieh..?? Yuna boleh mintak kurang tak untuk I kawin nanti..?? gahahahaa~





2 comments:

Paria Perawan said...

Hmmm.
Tak tau sgt bout AJL...
tp just nk menyemak gak kt sini!
ahahahhaha

[AMR]ReenaRawee said...

hahhh~
gud choice ntk tak amek tau sebenar ny..
-_____-"