My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Thursday, January 13, 2011

Variasi Jam Bangun Tidur

Is it a lazy-day today..?? do any country celebrate lazy-day..?? hee~

Urghhh~ nak pecah dah kepala otak aQ sebab tidur lama sangat.. tau-tau je bangun terus message Ila.. "ko tusyen ke..?? balik beli keropok lekor.."

Hahh~ tuu dye.. kalau beli keropok lekor waktu bila..?? tea time kan.. so agak-agak aQ bangun pukul berapa..??

Mestilah pagi..!! hahahahaaa~~




Anyway.. seingat aQ la kan.. aQ tak pernah ada jam loceng.. dulu masa sekolah rendah ada a gak beli.. tapi tak reti guna.. nak pusing jarum merah tuu kan.. payah betul.. kalau nak set pukul 5.45 cam ne..?? jarum tuu nak lekat antara 5 and 6.. berapa darjah dekat dye tuu..?? huhuu~ at last buat hiasan je.. agak-agak dah berhabuk.. eah~ macam tak boleh guna lagi la..!! buang je laa.. hehh~

Dulu waktu sekolah, waktu tak de handphone.. ingat lagi.. member-member rapat yang ada handphone masa tuu Dya, Echa, Aida and Mas.. Jaz aQ tak ingat pulak dye pernah pegang.. tapi tuu pown dah tingkatan berapa.. form one tak silap aQ.. and if Jaz ada.. means aQ sorg je la yang lambat..!! ahahahaa~~

FYI.. aQ first ada handphone pun da late form 5.. hahaa~ lambat kan..?? not a problem pun..

And now bila dah ada handphone.. just guna alarm dye je la kan.. senang.. set pun nombor digital.. teknologi.. memang la senang..

Tapi bila ingat balik those days before ada handphone tuu.. aQ bangun tidur just guna jam biologi je.. which my brain was so good then.. set je nak bangun pukul berapa.. and no a time, I missed the wake up time.. amazing kan..??

But now.. what happen eah..?? nak ingat mak suruh beli apa pun kena tulis kat handphone.... jugak..  dua tiga barang je padahal.. teeheee~




Hmm~ maybe sebab banyak sangat makan benda mengarut-ngarut kowt.. ke tegok benda mengarut-ngarut..?? hahh~~!! O.O

Kesimpulannya.. ada berapa jenis jam dalam cerita aQ nieh..?? heheheee~~



2 comments:

Paria Perawan said...

ahahahah.
cam same je.
tp skang da susah bangun pg sebab jam loceng abes bateri.
gune hp kompom xbangun
eheheh

[AMR]ReenaRawee said...

at least ade gak jam loceng..
hehehehee~
korg ade clz pg ke..??
jgn lec barred sudah..
extand la korg bramai2 nt..
heee~