My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Friday, February 11, 2011

Malu Tapi Mahu - Wani's Version

Hari nie kelas mula pukul 10.30 pagi.. aQ macam biasa laa.. dalam kelas ada je setan kacau.. lecturer tengah ajar, aQ punya kerja pulak mengajak.. ajak Si Wani pergi Pameran Pengantin dekat SACC Convention Centre.. tapi nak ajak pun takut-takut jugak.. sebab kowt dye dah janji dengan Aman.. tapi dye cakap ok aje.. Iba Anga pun ok..

Lepas kelas nak pergi.. tapi kena settle kan urusan assignment dulu.. dah print surat.. Puan D dah tandatangan.. nak hantar kat HEP.. again.... kena tendang pergi sana sini lagi.. kena buat surat baru.. dah buat surat.. Anga pergi print.. aQ Wani pergi bilik Puan D.. untuk apa..?? yelaa.. mana tahu dye nak keluar rehat kan.. boleh ktorg tahan dye.. suruh tunggu kejap.. hee~

Sampai je kat bilik dye.. fuhh~ bagus beliau ada.. ada students jumpa beliau.. jadinya kami pown tunggu di luar sahaja.. tah apa berborak-borak.. biasa laa.. mulut aQ.. hehehee~~ borak borak borak.. tiba-tiba Wani buat satu pengakuan.. "aQ memang nak ajak korg pergi pameran tuu.. tapi macam segan je..".. ok.. being honest.. nak gelak aQ bila dengar Wani cakap macam tuu.. hahaha~ Wani la Wani.. nak segan apa..?? biasa la orang perempuan.. nak tunang, kahwin.. perempuan la yang paling teruja.. for us girls, married is just once in a life.. walaupun tak tahu apa yang bakal jadi kemudian..  jangan fikir.. semua orang tak nak.. nauzubillah.. tapi ktorg paling pegang pada prinsip tuu.. lelaki........ aQ tak tau la kan..

Ok.. sempat ambil tandatangan Puan D aje.. nak hantar tak sempat.. sebab dah waktu rehat..

Apa lagi.. terus ke SACC Convention Centre.. giler kau.. nak parking kat situ, sejam pertama RM5.00.. tak nak aQ.. baik parking kat SACC Mall.. murah sikit.. jimat.... boleh simpan untuk hadiah Wani nanti.. ;)

Masuk dewan pameran tuu.. orang bagi brochures, pamplets.. aQ Iba Anga amek.. Wani pun amek gak.. tapi bila orang tuu tanya "siapa yang nak kahwin..??".. Wani bongek segan-segan ayam lagi.. kalau aQ, aQ mengaku je aQ nak tunang.. ok.. kau memang gelojoh.. hahahahahaa~~

Tapi bila dah jalan sana jalan sini.. usya itu.. usya ini.. at last Wani macam ok sikit.. ada confident.. finally, tanpa segan silu dye pulak tanya orang-orang tuu, harga untuk pelamin tunang and make-up.. geheheheee~~


Menjadi pilihan..??


Dah lepas usya habis semua booth.. ktorg makan kat Noodles ape tah nama kedai tuu.. aQ makan Fish and Chips with Fries Jr je.. sebab dah kenyang makan nasi pengantin kat salah satu booth catering tadi.. air best gak laa.. Ice Cream Cappuccino.. mula-mula pahit.. biasa la kopi.. tapi bila dah kacau dengan ais krim coklat dye.. jadi macam.. slurppp pulak.. hehehehee~~

Lepas makan patah balik kat Convention Center.. aQ tak kira.. dah pukul 3.00 petang pun.. [kelas 3.30 petang.. harap maklum..].. aQ nak jugak buat manicure.. RM15.00 beb.. siapa tak nak..


 tangan gemok huduh siapa nieh.....???????!!!!!!!!
aQ.... :(


So buat laa.. ok.. patut lah RM15.00 je.. kuku aQ kilat kat tengah je.. hmmmmm~~ sabo je laa..  -________-" Nasib baik akak tuu baik dan peramah.. dapat jugak tenangkan hati ini.. eceiyh~ tapi serious akak tuu kelakar.. hehehehee~~

Lepas tuu kabut balik Unisel.. ok.. tak nak cerita pasal kelas.. sebab macam biasa je.. masuk kelas dengan muka tak malu.. belajar sambil mengantuk dan bercakap.. balik.. sekian.. bye.. :p



2 comments:

Paria Perawan said...

girls thing!
ahahaha

[AMR]ReenaRawee said...

best kan?
org ln nak tunang, org ln y excited!
hahahahaaa~~