My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Tuesday, February 1, 2011

Awww~ Nasib aQ Tak Belai Tangan Kau, noQ!

Hahh~ siapa yang biasa pergi The Body Shop [TBS], dorg mesti tau macam mana cara promoter dye buat kerja.. and macam mana setiap pelanggan yang beli barang hasil dari hasutan si promoter, si promoter tuu akan dapat 'upah'.. well, i mean reward in percentage la kan daripada setiap nilai produk yang customer beli..

And for that, every single receipt customer mesti ada nama promoter tuu.. ok.. actually aQ tak tau la reason sebenar kenapa ada nama dorg.. it just either for the reward.. or maybe for in situasion bila customer ada problem dengan produk yang dye beli.. so it easy to refer to which employees yang tak alert and carefull dengan produk yang dorang promote and jual..

Anyway.. whatever the reasons.. apa yang aQ nak cerita sebenarnya macam nieh..

Since last month, aQ da usya barang-barang yang aQ suka nak beli kat TBS tuu.. actually da banyak gak produk TBS yang aQ guna.. well.. entry before pown ada pernah cerita pasal Japanese Cherry Blossom kan..?? so apa pun barang yang aQ beli hari nie.. pokoknya.. selama nie aQ masuk TBS, aQ mesti nampak ade girl nieh.. lawa..?? lawa gak.. kurus.. memang stock2 salesgirl untuk tarik lelaki masuk kedai.. padahal most of their customer mesti perempuan kan..?? so terluak la sangat... hahahahaa~ ok aQ meracau..

Tapi.. even selalu nampak girl nieh.. aQ tak pernah berborak lama dengan dye.. selalu tanya untuk function produk tuu.. tak pun tanya pasal apa beza produck A dengan produk B.. tuu je.. belinya tah bila.. hehehee~~ conversation yang tak sampai 10 minit pun.. before this pun kalau beli apa-apa.. kalau tak amoi Cina debab tuu yang tengah rajin, or aQ beli kat Bukit Raja..

And last three days.. yelaa.. Sabtu.. aQ singgah jap kat TBS.. mintak sample scrub.. girl tu kan.. eisy~ ko datang bulan ke hape..?? layan kasar semacam.. suara pun jadi garau je.. ishk~ tak macam promoter la ko nieh.. macam gugirl pun kurenggg~ tapi aQ wat derk [tak layan] je laa.. sebab aQ pun nak cepat..

And today.. oleh kerana dah terlanjur hantar handphone aQ yang skrin dye macam haram.. singgah jap beli something.. ok.. that girl again..

Hohh~ nasib hari nie dye layan aQ baik.. semua produk dye tunjuk aQ amek.. belek-belek macam interested.. siap tersentuh-sentuh jari jemari runcing dye lagi, you.. haa~ ko jantan sana mesti jealous kan..?? JANGAN..!! and JANGAN fikir bukan-bukan.. aQ tak tahu ok..!! sentuhan tuu tak disengajakan.. heheheee~~

Entah macam mana.. kenapa.. dan bagaimana.. hari nieh lepas beli barang.. aQ suka nak belek-belek resit.. and again.. entah macam mana.. kenapa.. dan bagaimana.. perkara pertama yang aQ terpandang kat resit tuu adalah nama promoter tuu.. alaa~ girl yang jari jemari halus tuu.. rambut bob cut lurus cantik terletak.. kening dialis begitu tajam dan rapi.. dengan eye shadow yang berlapis-lapis macam bayang-bayang orang tengah beratur kat kantin.. bibir dicalit dengan gincu merah bak delima.. giler kau.. macam Victoria Beckham dah kalau sekali pandang..


 Lawakan dye..?? giler suka aQ dow kat dye..
laki dye lagi aQ suka.. wahahaaa~~


Tapi..

Tapi..

aQ macam nak accident je rasa.. ye la.. masa tengok resit tuu.. masa tuu tengah lampu isyarat merah.. giler kau.. nasib kaki aQ tak pindah ke kanan and tekan pedal minyak.. ko tau apa pasal..??

Mabuk..!! aQ ingat sebab mata aQ rabun power tertinggi.. tapi aQ yakin Allah masih kurniakan aQ dengan dua mata yang terang benderang.. macam bak kata pepatah.. sudah terang lagi disuluh.. ok.. diam kau perosak bahasa..!!

Straight to the point.. nama girl tuu..

MUHAMAD   A***   ****..

Ok.. she's not a girl.. not ever can be a woman.. tak pasal batal wudhu' aQ.. nasib tak ajak solat berjemah.. haisy~ menyesal pulak tersentuh-sentuh tadi even dengan tak sengaja.. kalau tau mesti akan dielakkan sekeras-kerasnya..

But seriously.. I bet no one can ever notice 'her' originality.. giler superb dye transform.. aQ yang girl pun boleh terpanggil dye 'girl'.. daym~

Hope one day he will get a time to be as who he supposed to be.. before everything will be too late.. InsyaAllah.. Amin..


P/S: banyak giler entry tak di-post.. why..?? malas edit gamba.. :/



0 comments: