My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Wednesday, February 2, 2011

Ohh Makan Day! with Faz the Auntie

Pergh~ hari nie.. heaven giler..!! mula-mula macam hampeh.. nak mandi pun malas.. tapi bila dah sampai Sunway Piramid [SP].. dah.. kau pulak yang macam tak nak balik.. hehh~

Oleh kerana malas teramat pagi tadi.. so mula gerak dari rumah pun 11.30 pagi.. sampai SP pun dah pukul 12.00 la lebih sikit.. hehh~

Sampai je sana terus aim kasut and clutch.. cewah~ konon-konon semangat dinner.. cari punya cari punya cari dan cari lagi.. adoiy~ lapar la Faz.. kita makan dulu laa.. jom jom.. serang FullHouse.. giler mantap.. buku menu dye siap ada komik.. macam hape je.. panjang pulak tu.. malas aQ nak baca weiy.. tapi seriously.. makanan dye memang superb ko tau.. baru tengok gambar, aQ dah rasa nak pesan semua.. Faz beli set Chicken Chop.. aQ pulak.. kalau dah makan ala-ala western.. mesti aQ pilih lamb la kan.. so, amek lamb chop, air vanila+kiwi+etc and creme brulle.. ok.. ikut suka aQ je letak nama dye.. tapi lamb chop dye memang menyengat.. ada banyak.. berbaloi dengan harga.. aQ suka sangattttttt...!! tapi still.. lamb chop kat Uptown Seksyen 24 Shah Alam jugak paling mantap di hati aQ.. heheheee~~

Dah lepas makan.. dengan perut macam mengandung tiga bulan [ok.. aQ main agak je..].. ktorg pun gagahkan diri merayau-rayau kat butik FullHouse tuu pulak.. alaa~ bukan jauh pun.. belah dalam dye je.. sambil-sambil tu membatakkan diri la jugak kan amek-amek gambar segala.. dah muak jalan-jalan kat belah dalam.. blah laa.. tapi.. opp chop chopp~!! kat luar nieh ada kereta kuning cantik laa.. lepak jap kat boot dye amek gambar.. nie lah masa nak perasan aQ seseksi gadis litar Sepang.. gehh~

Sedang rasa berbahagianya aQ pose kat boot kereta tuu.. dengan kurang hajar tahap vavi.. sekumpulan monyet-monyet sesat menyerang aQ dengan Faz.. memang macam syial yang teramat sangat.. lagi-lagi monyet-monyet betina tuu.. korg nie buta ke haa monyet-monyet sekalian..?? kalau ye pun batak nak ambil gambar.. bawak-bawak lah bersabar.. take turn boleh tak..?? tak reti hormat orang betul.. dah aQ tengah pose.. yang ko sebok nak pergi kat kereta tuu buat apa..??  kalau nak aQ bergambar ngan korang.. cakap je la mintak elok-elok.. aQ tau la aQ popular.. macam kau sorang je la yang makan kat FullHouse tuu beratus-ratus..?? memang sial..!!

Dan disebabkan monyet-monyet tuu.. aduh~ hidup aQ terus tak tenteram.. memang menyakitkan hati jumpa monyet liar camnie.. takda manner langsung! nasib aQ dah makan.. ishk~

So.. untuk hilangkan panas aQ tuu.. ok.. jom cari barang-barang lagi.. so jalan jalan tengok tengok belek belek.. hehh~ tau dah mana yang berkenan.. *senyum lebar giler..

Tapi kan.. sedang waktu mencari tuu masih berlangsung.. ada satu waktu nie, aQ keluar dari satu kedai nieh.. sh*t..!! aQ terserempak dengan kumpulan monyet-monyet tadi.. what the..?? ok.. life must goes on.. lepas turun escalator.. aQ berdoa.. jangan la aQ jumpa kumpulan monyet tuu lagi..

Hehh~ sampai balik.. ye laa.. doa orang teraniaya dimakbulkan.. tapi aQ banyak maki kat dorg.. astaghfirullahhalazim.......... :D

Lega sikit.. sambung la jalan.. nak beli dah barang-barang yang dah di-usya tadi.. mak kau besar giler ke SP nieh..?? susah betul nak cari balik kedai-kedai tadi..; huu~ berapa kali pusing..

Haaa~ at last jumpa gak.. dah macam boleh hafal nama kedai yang ada kat dalam tuu pun ada jugak.. hee~ bila dah beli barang yang aQ nak tuuu.. ktorg melantak desert kat Secret Recipe pulak.. haisy~ dari hari makan dengan SISHA lagi dah teringin nak makan Viena Brownies tuu.. hari nieh dapat jugak.. owww suka nya..... tapi.. tambah ais krim satu cedok pun dorg caj RM2.50..!! bapak aa.. -___- and belikan Indulgence untuk Ila.. mula-mula ingat nak tapau Black Pepper Lamb Pie.. aisy~ malas nak cerita laa.. lau lamb aQ memang.. terliur.. slurrp slurrppp~ :p tapi tak pe laa.. tadi kan baru makan lamb.. lek la weiy~

Dah lepas makan tuu.. jalan-jalan lagi sikit.. pastu dah penat dengan perut yang dah jadi 5 bulan.. so nak balik laa.. haa~ ko ingat kan ko parked kereta kat man tadi..??

Ingat.. ingat.. N9.. Negeri Sembilan.. bagus..!! tapi masalahnya.. kenapa escalator yang kita turun tadi tak jumpa-jumpa eah..?? adoiy~ kuat la otot kaki aQ camnieh.. berjalan aje kerja.. cari.. cari..

Ok.. aQ give up..! at last tanya receptionist la jawabnya.. teeheee~ dye cakap.. ambil lorong nie and jalan terus.. sampai hujung ada kedai jam Bonia.. sebelah tuu ada kedai jam Cepathy.. [capati..?? eah~ whatever aa..] kat situ ada lif.. adik naik sampai.. [ok.. aQ lupa tingkat berapa..] hehh~

Weird giler.. baru lalu laluan pertama yang encik receptionist tuu cakap.. dah boleh cam balik jalan nak gi kat escalator yang ktorang guna masa turun tadi.. ceiyt~

Naik atas.. bayar parking.. Faz berkelakuan pelik.. tak nak tunggu aQ bayar parking.. dye cakap dye nak cari kereta dulu.. ape hal..?? kunci kereta kat aQ kowt.. dah la aQ tak ingat kereta kat mana.. nasib aQ cepat.. dapat kejar dye.. alaa mak cik aQ nie pun.. excited nor nak balik.. hahahaaa~~

Yeiy~!! nampak N9..!!

Eahh~~ eahh~ mana..?? mana..?? mana kereta aQ..?? ohh bukan.. mana kereta Mak aQ yang aQ pandu dan bawa kesini tadi..?? ho emm geee~ giler.. aQ dah fikir bukan-bukan.. kereta tu kena curi ke..??

Aiyo~ nak tanya Abang Security.. tak sempat pulak.. dorg dah lepas baru terfikir nak tanya dorg.. tiba-tiba..

Faz: Tiga ke lima..??
aQ: Tah.. aQ tak tau.. aQ ingat Negeri sembilan je.. tingkat berapa aQ tak ingat..
Faz: Kita try tengok tingkat lima dulu..

aQ pown follow je.. jantung dah memang nak nangis kalau betul kereta hilang.. mana taknya.. tiba-tiba teringat kereta Perdana member aQ.. hilang kat sini jugak la kalau tak silap aQ.. mula la rasa nyesal  kenapa laa tak kunci stereng tadi.. padahal memang tak reti pun nak guna besi baseball tuu.. huhuhuu~

Naik atas.. haa~!! nampak..!! ada N9 lagi..!! alhamdulillah.. tingkat lima rupanya.. aiyo~ asek sesat je.. banyak sangat cursed punya pasal la nieh.. -________-"


***************


Balik hantar Faz.. dah sampai rumah dye baru teringat nak tengok phone.. eah~ ada tiga misscall,s dua mesej laa.. haa~ Alang suruh ambil Kak Siti kat Klang Sentral.. bila..?? sekarang..!!

Daym.. kata sampai pukul 8 lebih.. aduh~ kena patah balik.. dah la kena lalu kat Klang Parade.. kan dah tak pasal aQ singgah kat Secret Recipe lagi..




















Beli Black Pepper Lamb Pie.. teeheeee~

XD

p/s: gambar-gambar aQ makan akan upload dikemudian hari.. cause semua pics kat Faz..!!!!!!



0 comments: