My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Tuesday, February 8, 2011

RM50 Pergi . A&W Free Mari .

Bagus~ semalam berjalan bukan main syok lagi.. hari nie nak pergi kelas terhegeh-hegeh macam penagih.. dengan kelam kabut assigment yang nak kena hantar pukul 10.30 pagi tak siap lagi.. bangun pun 8.30.. memang bijak la 1 jam setengah kau boleh nak siapkan assigment tu..

Ok.. aQ hebat..!! pukul 9 something, hampir pukul 10.00 jugak la dah siap assigment tuu.. boleh la mandi dan bersiap kan..?? oiy~ kain siapa nak sidai..?? waa~ dah nak pukul 10.00.. tak kan nak biar Mak sidai..?? apa punya anak dara.. huu~ terpaksalah mandi kerbau hari nieh.. tak pa.. tak pa.. bau badan aQ memang wangi.. jaga makan kan........ ;)

Banyak jugak kain hari nie.. mana datang nieh..?? tetiba Mak naik.. tanya pasal sesuatu yang buat aQ rasa bersalah.. huu~ so sorry Mak.. memang tak sempat nak pergi.. tengah rushing sangat nieh.. [salah siapa..?? lu pikir la sendiri..!!] hehh~

Oleh kerana dah pukul 10.05 minit camtu.. dengan aQ pun tak mandi lagi.. kelas 10.30.. dari Klang ke Shah Alam.. aQ memang super..!! at last Mak cakap.. "dah laa.. pergi mandi.. biar Mak sambung..".. huhuu~ aQ buat dek je.. dah la Mak suruh hantar langsir aQ cakap tak sempat.. nie nak biar pulak kain tuu.. lagi pun tinggal sikittttt je lagi.. again.. Mak cakap.. "dah.. gi je mandi.. Mak sambung..".. adush~ nak nangis aQ.. cover.. cover.. and said.. "hee~ terima kasih Mak.." and terus pecut ambil towel and kedebushhh~ air mencurah-curah ke badan sendiri.. apasal ayat aQ macam nieh..??

Dah siap..!! Mak bagi RM50 ringgit sekeping untuk isi minyak kereta.. dan syiling  20 sen lima keping.. beli surat khabar Sinar..

Mak : Beli surat khabar hantar sini dulu sempat..??
aQ : Hahh..?? mana sempat..
Mak : Balik nanti la baru dapat ke..?? nak beli nanti message dulu.. kowt Ayah dah beli dulu..
aQ : Haa~ [ok.. I know.. Mak pujuk hati dye je tuu..]

Start enjin.. dalam kepala otak.. "beli paper.. then hantar balik rumah kejap ke.. atau terus pergi kelas je.." dua tiga empat lima enam kali gak laa sempat tanya soalan sama sebelum aQ buat keputusan.. at last.. aQ beli surat khabar and patah balik hantar kat rumah dulu.. rasa bersalah punya pasal.. huhuu~

Sampai rumah.. Mak still ade kat porch.. aQ berlari bagi surat khabar tuu..

Mak : Kata tak sempat..
aQ : heee~ [lari patah balik kat kereta.. I'm going to die.....]

***************

Sampai kelas lambat.. habis kelas ada break tiga jam.. nak gi Nagoya jap laa.. nak beli kain.. ok.. isi minyak dulu.. keluar je kereta.. dengan confident nak pergi kat kaunter.. baru langkah dua meter.. cek poket.. terus aQ jadi cuak.. ho emm geee~ mana RM50 Mak bagi tadi..?? aQ masuk poket kiri seluar.. 200% sure..!! damn..!! terpaksa cucuk duit.. hmmm~ tak da rezeki.. sebab salah kat Mak tadi ke haa..?? betul-betul compound cash aQ kena.. :'(

Eah.. tadi dalam kelas Wani ada cakap.. "Na.. petang nie ko balik lambat sikit eah.. pukul 5.30 nanti ada benda aQ nak cakap.."

aQ : nak cakap apa..??
Wani : nanti lah.. pukul 5.30 nanti..
aQ : Wani nak kahwin eah..?? nak tunang..?? [dengan nada paling teruja..]
Wani : Eah ko nie.. tak de laa.. nanti la aQ cakap..

And bla bla bla dengan karutan aQ.. heee~

So masa otw gi Nagoya..

aQ : Wani nak cakap apa Wani..??
Wani : Nanti laa..
aQ : Wani, kalau kita ada buat salah.. kita minta maaf tau.. [dengan nada minta simpati sambil menggedik..]
Wani : Memang..!!

Dan Wani bagi tahu yang dye kecik hati pasal semalam.. huhuu~ We are really am sorry Wani.. seriously tak da niat nak tinggalkan Wani.. sorrrrryyyyyyyyy sangat sangat sangat sangat sangatttttttttttt~~~!!!!

And bla bla bla.. tiba-tiba ayat nie keluar..

Wani : aQ dah tak dapat nak pendam sorang-sorang dah pasal hal nie..
aQ : Pasal Aman ke..?? [eah~ tak kan laa.. sebab nanti nak cakap pun Aman ada sama.. takkan nak mengumpat Aman depan-depan.. tak kira mengumpat la camtuu.. hehehee~]
Wani : Entah laa..

Ngokngek je kan Si Wani jawab camtu..!!

aQ : Wani nak kahwin..!!
Iba : Bukan kahwin laa.. tunang..
aQ : Yelaa.. pasal kahwin jugak la tuu..
Wani : [dye jawab apa tah.. tapi memang kesabaran laa dye nak bagi jawapan.. hohohoo~]

***************

Lepas pergi Nagoya.. pergi SACC Mall pulak.. belanja dorg Big Apple.. actually belanja sebab nak minta maaf kat Wani sebab 'tinggalkan' dye semalam.. huhuuu~

Then pergi makan kat Seksyen 2..

***************

Sambung kelas jam 2.30 petang.. ok.. memang aQ ada rasa sakit perut.. aQ pun bagi tahu kat SISH aQ sakit perut.. padahal sakit perut tuu sikit je.. sekali lalu je.. tu pun kecoh kan aQ nieh..?? hahahaa~ tetiba Wani.. "a'ah.. aQ pun sakit perut jugak.."

Dan sepanjang kelas aQ rasa Wani tahan nak terbuang.. hahahahahaaa~~

***************

Habis kelas.. Wani cakap nak balik dulu.. sebab nak berak..

Dah berak Wani call tanya kat mana.. and dye cakap.. "jumpa kat A&W la eah.. yang kat Petronas tuu..".. dye pergi naik dengan Aman..

***************

Di A&W.. Wani tanya nak makan tak.. aQ memulakan gedik dengan menyuruh Aman belanja.. ayat aQ.. "Man.. pe kata ko belanja.. boleh kurangkan bayaran tax nanti.." hehh~ muka tebal habis.. tapi menjadi.. gahahahaa~~

Makanan dah sampai.. ktorg pun serang laa.. apa benda yang dorg rahsia sangat nak cerita.. sampai nak kena tunggu berita jam 5.30..??

Last-last Aman cakap pasal Bubu.. kucing baru dye.. bongek..!! Maine Coon.. warna red.. sengaja buat aQ jelez.. ok.. kau punya kitten la paling besar sekarang nieh..!! hahahahaaa~~

aQ : Tu je ke nak cakap..??
Aman : Tuu je laa..
aQ : Tak kan nak suruh jagakan kucing sampai belanja A&W.. macam pelik je..

Bla bla bla..

Tiba-tiba Wani keluarkan satu kad kechik.. hulur atas meja depan aQ.. aQ tengok.. dalam otak sambil buka kad ~ "hape benda nieh..?? takkan kad wish birthday aQ.. bulan depan laa.. kenapa bagi awal sangat..?? dorg tak de ke masa bulan bithday aQ nanti..?? dorg nak pergi mana..??"

Giler kan..?? dalam masa aQ bukak kad tuu je.. aQ boleh bermonolog dalaman dengan soalan sebanyak tuu.. kan dah cakap.. aQ memang hebat..!! hahh~ tapi bila suruh buat assignment.. aQ la yang paling.. errr~ heee~

Bila dah bukak tuu.. aQ baca dari page kanan dulu.. alaa~ macam baca Quran.. muka surat kanan ke muka surat kiri.. dan akibatnya aQ TERmenjerit kecil bila aQ baca tulisan kat page tuu.. nieh dye tulis.. ang tengok sendiri..


 
Eah jap.. mula-mula tengok muka depan dulu..
jangan gelojoh sangat.. ;p




Haa~ kau nampak kan apa dorg tulis dalam kad tuu..?? sampai kena marah aQ dengan customer A&W meja depan ktorg.. sebab dye terkejut dengar aQ jerit.. ahh~ lantak kau laa.. kau dengki suara aQ nyaring kan..??  pastu Wani pulak tak jemput kau kan..?? gaahahaaa~

Giler excited happy kau nak tengok dorg kahwin.. so aQ Iba Anga pun jadi polis lah.. tanya itu ini.. proses propose Mak Ayah Wani semua laa.. tapi sampai part soalan dari either Anga or Iba.. "nanti korg kahwin, Wani ikut pergi Sabah ke..??".. Aman pun jawab bla bla bla.. ok.. rasa macam nak nagis pun ada.. huhuuu~ macam dah rasa nak makin jauh dengan orang-orang tersayang.. aisy~ cepat no aQ rindu kat dorg nieh.. :'(

Sejam lebih gak kat A&W tuu.. sebab dah petang sangat.. perjumpaan pun bersurai..

***************

Balik rumah cerita kat Ila.. hikhikk~ 2in1.. terkejut and happy.. :)

aQ tunggu sampai Mak balik dari office.. biasa lah.. 10.30 sampai rumah.. Mak balik je.. dalam bilik beliau tengah tukar baju aQ dah serbu bilik beliau..

aQ : Mak, Wani ngan Aman nak tunang bulan empat nieh..
Mak : Wani mana..??
aQ : Alaa~ yang dengan budak Sabah tuu..
Mak : Dengan budak Sabah tuu jugak..??
aQ : Ishk~ yelaa.. dah dorg bercinta berdua.. hahahaaa~
Mak : Berapa haribulan..??
aQ : 23.. pen mana Mak..?? nak tanda kat kalendar.. [sambil bulat kat tarih April 23rd..] Na cop kereta tarikh nie tao Mak..
Mak : Kamu dah kerja nanti cari boyfriend cepat-cepat..
aQ : .... [siapa nak cari boyfriend.. aQ nak cari suami..]

Ending dengan perbualan yang mengarut.. gahahahahaa~ ok bye..

P/s : best sangat sangat sangat kannnnnn....................?????????????? I looooiiikkkkkkeeeeeee~~~!!!!!!!

***************

Hahh~ rasa macam Aman beli Maine Coon tuu untuk Wani kan..?? sebab Wani suka kucing color red.. sweet sweet.. bagus.. teruskan bahagia ye kalian berdua.. :)

P/s : For those yang Wani and Aman tak invite ke majlis pertunangan mereka tu nanti.. jangan la kecik hati.. bukan dorg tak nak jemput.. dorg nak, tapi tunggu lah masa kenduri kahwin nanti ye.. InsyaAllah moga jodoh berpanjangan.. kalau rasa-rasa nak pertikaikan kenapa dorg jemput aQ, tapi tak jemput korg.. tu sebab aQ  laaaaaagi baik dengan dorg dari ko.. dan aQ laaaagi rapat dengan dorang dari ko.. aQ laaaaaagi sopan santun berbudi bahasa muda belia cantik belaka dari ko.. dan aQ laaaaaagi dan laaaaagi laa dari segala hal dengan dorg dari ko.. haa~ faham..?? panjang kan p/s aQ kali nieh.. hahahaha~ gurau je la weiy.. :p



0 comments: