My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Saturday, March 26, 2011

6o Minit Gulap Gulita?

Sekarang ni orang kat luar sana sibuk menyahut seruan 60 minutes Earth Hour.. owh~ benda nieh dah mula dari tahun 2008 rupanya.. [punyalah aQ pi Google..].. aQ baru perasan last year.. tu pun tak tahu berapa hari bulan.. and for this year, it is today..!! NOW..!! yeyy~!!

And I did not switch off the computer.. but I am now typing on the keyboard 'reporting' about the Earth Hour that I just so suddenly terfikir nak tahu lagi banyak pasal kempen nieh..

Actually, banyak persoalan yang buat aQ tertanya-tanya tentang Earth Hour nieh..

1. What are the purposes..?? are we celebrating the Earth birthday..?? man.... hape benda bergelap gulita nieh..?? tangan merayap kang.. siapa nak jawab..??

2. Ok fine, aQ boleh baca sendiri dekat Google.. ok, budak skema sila baca dekat Wikipedia apa tu Earth Hour.. tapi, kenapa mesti ada kempen nieh..?? aQ sangat sangat sangat tak faham..

3. Macam mana nak join kempen nie sebenarnya..?? hanya tutup lampu sahaja, atau tutup segala suis yang mengandungi bekalan elektrik..??

Eiy~ benda nie memang haram jadah bagi aQ..

Yela.. macam mana aQ nak faham.. tv, radio sibuk promote Earth Hour segala bagai.. tapi now, at 8.45 pm, kalau buka TV pun, korang still boleh tengok Final Akademik Al-Quran.. nanti pukul 9.00 mana-mana bangsa lain mesti boleh je tengok Majalah Tiga..

Jap.. aQ try on radio.. berbunyi tak.. sat na....

8.47 pm.. Ok.. boleh dengar lagu Syahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan dekat Hot.fm..

Hello.. what the hell are you guys membazir buat advertisement bagai tapi korang sendiri tak support EARTH HOUR nieh..??

KenapaTV1, TV2, TV3, NTV7, 8TV, TV9, Astro Beyond segala masih boleh ditonton..?? haiya~ what the... la kan.. ketam ajar anak berjalan ke nieh..??

Hello~

* banyak questions aQ sebab Wikipedia cakap kena tutop semua lampu and electric appliances.. [yupp~ i'm the nerdy..] tv bukan lampu, tetapi one of the electric appliaces jugak kan..?? kan..?? or aQ silap..??

* sengaja guna poster Starbucks Malaysia.. geram tak dapat frappuccino free.. ;pp

* ye laa.. I confess, honestly, geram sebab semua tak tutop semua elektrik.. nak gak rasa camne la lau Malaysia nie betol-betol gulap gulita.. eiyy~ ape tah rasa..

Perasan tak aQ pun tak tutop PC kan..?? lagi boleh mengamuk-ngamuk.. pang..!!



0 comments: