My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Wednesday, March 23, 2011

Aku Memang Pentamak! (Three Things I Wanna Own)

Haa~ kenyataan tu.. buktinya..?? kalau ada sesiapa yang tahu password account kirabintang.blogspot nie, mesti dye dapat tengok bertapa banyaknya draft entry aQ.. banyak benda nak bagitahu, tapi tak post pun.. menggedikkan..?? so - TAMAK 1..!!

So, actually entry nie nak letakkan hajat-hajat materialistik aQ.. hee~ biasa lah.. manusia.... semua benda nampak dye nak.. lagi-lagi owang pompuan.. alololoo~ nampak benda kiut sikit je nak.. nampak benda cantik je nak.. nampak balak handsome.. lagi laa.. kao tak payah cakap..!! hahahahaa~~

So, my wishlists for now would be... ohh~ biar aQ terangkan sekali kenapa aQ nak wishlist nieh.. ngeee~~

1. Lomography camera(s)

Ok.. aQ suka kamera nie, sebab aQ teruja bila nampak kesan gambar dye yang macam nie.....






Kau tengok.. macam amek gambar orang halimunan, tapi tak berapa master la dalam bab bab halimunan nieh.. boleh kalahkan Ankel Sikers dow... [teruja!]

Guna lomo ni tak payah nak edit meng-edit gambar.. alaa~ macam kamera sebelum ko beli digital camera or DSLR yang budak-budak tengah dok batak sekarang nieh.. hehee~~ pakai filem you.. sangat old school.. hahh~

aQ batak kat lomo la pulak.. jadinya T90 aQ, sesiapa nak boleh lah email kan kat aQ hajat korang tu.. ;)

Satu yang aQ kagum dengan lomo nieh.. sesuatu yang kau ambil, bila ianya sangat kagum apabila dilihat mata, maka ianya sesuatu yang sangat WOWW~!! dan woww itu berlaku  secara tidak sengaja.. [u got me..??] ok.. serious memang nampak sangat keterujaan aQ nieh.. heee~

So, I've found a very good online business dari The *Click* Shop.. ho emm geee~ giler superb-rambang-mata aQ nak-dapatkan-semua harta benda yang ada dalam product list tu.. - TAMAK 2!

So, aQ usya beberapa lomo cam [nie ke bahasa orang pro guna untuk panggil benda nie? or it just me? - lantak~].. and I would love to have this as my new pet someday.. insyaallah..









And banyak lah kalau nak dibagi free, mana-mana pun aQ amek.. hmm~ tak sangka, once upon a time, not really long actually, masa kat mana tah, pernah jugak nampak benda nie kat kaunter.. bukan Holga.. yang nieh.. nie.. nieh.. bawah nie..




Yup.. exactly the same..!! yang aQ pegang tu memang color pink and ada muka budak pompuan pakai tudung nampak jambul nie.. [macam bini Dato K eah..?? hehee~] tapi tak sangka pulak benda nie berfungsi betul.. aQ ingat kamera budak-budak je.. kalau aQ tahu benda tu awal-awal, mesti aQ dah beli time tu [time duit banyak, sebab masa nampak tu waktu shopping] - TAMAK 3!..

But yeah.. I am outdated person.. but nothing is ever too late.. miahahaahaa~~

Ok.. stop.

The next wishlist pleasshhhh~~

Drumberolllllllllllll derumdumdum~~

2. Danbo..!!

Yeyy~~ terserlah kebudak kecikan aQ.. ok.. orang besar keyh yang beli benda nieh.. Danbo..?? ok.. aQ outdated lagi.. -_________-"

But can you see the cuteness of Danbo..?? nah..!! nah..!! tengok nieh..!!


Kiut kan kalau ada Danbo and pegang Lomo camni..?? ngee~


Ada family lagi.. so sweetttt~ [harga lain-lain la kak..]


Danbo suka Nutella..!!


See.. see.. kalau ada Danbo, boleh makan Nutella sama-sama dengan abang-abang Germany.. [hape aQ meracau nieh..??]

Haa~ kiut kan.. [admit it u damn it..!!] heheheheh~~

aQ baru jer tahu ada wujudnya Danbo nie.. and again.. pernah nampak sebelum nie.. ok, for sure bukan kat kedai.. sebab Danbo nie tak de jual kat Malaysia.. it's a Japanese product.. hard to get actually.. ada jual kat Amazon.. but I've read bout Danbo that said it is not available right now.. cause of tsunami ke..?? huhuu~

Ok.. kalau kat Amazon memang ada laa sebenarnya.. tapi payah la beli throu internet luar negara.. [padahal tak tahu proses dye camne.. nyehehehehe~]

aQ buat researh [ehem eham..] kat eBay.. hell-o.. memang tak hade jual dari Malaysia ok.. nak kena import jugak dari Jepun.. tak pun.. biasa laa.. Hong Kong.. jadi, kepada sesiapa yang pergi Jepun tu, bagitau la aQ.. ble aQ kirim duit ko belikan untuk aQ.. tak pun yang tinggal kat Jepun tu, macam Nina ke.. kirimkan la ke sini ye dik.. ;)


the kiut Nina, nasib kau bukan anak buah aQ..


Tapi kalau boleh [or actually 'kalau dapat'] aQ nak Danbo yang macam nie..


Nampak tak beza dye..??

Bezanya, kat badan and muka dye tak da tulisan 'Amazon.co.jp.' tuu.. ishk~ semak laa.. nampak comot je aQ tengok.. tapi kalau free, aQ tak kesah..!! - TAMAK 4....!

Tapi yang ada tulisan tu macam pakai tie kan..?? kiut la jugak.. [pulak......] :DD - TAMAK 5!

Ok ok.. the next pleasssshhhh~

Wishlist ketiga..

Ohh~ I really really wanted to..

3. Learn on 'how to bake cookies..!! and macarons..!!'

Arghhh~~!!! they drive me crazy right now..!! look at the shapes and colors.. it is sooooo amazing kiut-miut-sayang-nak makan.. tengok.. tengok..


the Bunny face like sangat ceria untuk bagi orang makan.. :)


Cantik giler kan..?? how sweet kalau dapat bagi laki aQ makan and then dye dapat sweet pee.. [what the..??] - kencing manes la tuu.. hehh~


And this would be for my baby girl shower party.. miahahaa~~


Haa~ tengok.. it is not just cookies.. it's fancy cookies..!! comel lote je kan..?? memang geram nak patah-patahkan dorang.. meoww meoww~

Nie pulak.. the macarons.............





Ok.. both perisa apa aQ tak tahu.. sebab tak pernah rasa and even tak pernah tengok real pun.. and even tak tahu kat mana ada jual.. [sadisnyer rasa...].. tapi lately dye agak peymes.. recipes ade je.. ajar step-by-step lg beserta gambarajah.. macam geram je fikir bila la dapat nak cuba buat benda kiut nieh.. hehuww~


* sesiapa yang sudi nak beri sumbangan untuk makbulkan wishlists aQ nieh, boleh email aQ untuk detail account number.. uhuk uhuk~ [hampehh~~] - TAMAK 6!

* See...... Banyak kan tamak aQ? hahahaha~



0 comments: