My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Sunday, March 27, 2011

Banyak Sangat Hari Ni! - Kucing Exhibition, Alien dan Sandwich.

Semalam Rahman tag aQ dan Wani ajak pergi tengok pameran kucing di South City Plaza, Sri Kembangan.. di mana la tu..?? komen komen komen.. last sekali 'nanti aQ roger ko tru mesej".. hehehe~~

***************

Hahh~ hari ni janji dengan Rahman jumpa di KL Sentral lebih kurang pukul 10 atau 11 camtu.. pagi la bha, mau tengok kucing kan.. Malam tadi aQ dah book awal-awal dah kereta Mak.. sekali pagi tadi, dah siap-siap semua.. turun-turun tengok kereta Mak tak da.. Mak gi pasar ngan Ayah.. hoh~?

Jadinya tunggu la.. tunggu punya tunggu.. aikk~ pukul 10 dah nie.. apa buat kat pasar lama-lama..?? jiran depan pun dah dua jam balik.. mesej Wani pun, tak di-replay.. nak buat apa eh.?? hmm~ tunggu je laa..

At last..!! Mak ngan Ayah balik jugak.. apa lagi.. menjerit la aQ dari dalam suruh parking kereta kat luar je.. siap ambil handbag, cari kasut mau dipakai, salam Mak Ayah, terus chao..

Semangat kucing punya pasal..

***************

Ok.. aQ drive sorang-sorang.. Rahman cakap ikut je Federal Highway.. nak pergi KL Sentral ikut je signboard.. ye la aQ ikut signboard.. sesat jugak tuu.. mau hidupkan GPS.. kurang ajar.. tak nak hidup pulak kau.. padahal aQ dah charge kejap tadi kan.. hampeh..

Oleh kerana dah sesat, dan tak tau nak gi mana.. aQ follow je la signboard pergi Pusat Bandaraya.. bapak la jauh aQ drive.. still macam di planet mana je la nie aQ rasa.. at last.. rasa dah sangat cuak.. [sebab sebelum nie pun pernah sesat gak masa nak gi Summit, Subang.. dan tempat aQ sesat ni sama macam tempat aQ sesat hari tu..] jadinya aQ call Wani.. dye tanya di mana.. mana lah aQ tau nok.. lau tau dah lama aQ lenjan apa-apa patut.. Wani passed phone pada Rahman.. lagi sekali, Si Rahman pulak tanya aQ di mana.. well, hello.. aQ pun tak tau nieh.. huaa~~ Rahman cakap "ko berhenti dulu.. aQ cari kau kat sana.."

Ok.. aQ tak berhenti.. sebab tak tahu nak berhenti kat mana.. jalan banyak kereta dan agak sibuk.. so aQ pun terus kan drive.. tiba-tiba tak sampai lima minit drive nampak pulak signboard KL Sentral dengan gambar keretapi..

aQ call Wani terus cakap "Wani, tak payah cari.. dah nampak signboard KL Sentral.." [nada paling excited]..

So aQ pun follow je la.. tiba-tiba ada cabang pulak jalan tu.. mau ke kiri atau kanan.. aduhh~ tak de sambungan pulak signboard tadi.. bedal je la..

Dah bedal.. ambik ko.. ada mana nie..?? macam di India sudah aQ nie.. call Wani lagi.. "Wani, memang kena lalu kat.." perbualan terhenti sekejap.. cari mana-mana tanda yang boleh bagi tau aQ aQ kat mana dah ni.. dalam hati, "eh~ aQ kat mana nie..?? nak cakap apa..?? takkan nak cakap kat pintu gerbang yang macam kat India kowt.." sambil mata pandang cermin sisi, intai driver Neo kat belah belakang, kanan.. he's cute.. ;) BACK TO THE CONVERSATION PLEASSSEEEE..!! oh ok..!! jumpa..!! "Wani, memang kena lalu kat Little India ke..??" ohh~ alhamdulillah.. tak sesat lagi..

Haisy~ jam pulak jalan nieh.. sampai hujung aQ macam excited.. sekali tiba-tiba.. nah kau..!! ada cabang lagi.. mana mau pilih..?? again aQ masuk kanan.. lebih afdal katanya.. gehh~ dah masuk kanan, ternampak signboard KL Sentral lagi.. tapi tak sempat nak pusing stereng (steering).. dan aQ pun masih blur lagi dengan cabang tadi.. ape hal tah..

Lagi, telefon Wani.. Wani cakap "betul la tu jalan tu.. ko kona kanan, pastu naik jambatan kat kiri tu..".. ok.. kanan dah betul.. tapi kira, den lombab siket time tuu.. hehehe~ so Wani pun.. "tak pe lah.. kitorang datang kat kau..".. ok boss..!! :)

***************

Fuhh~ jauh gak Sri Kembangan nie eh.. 

Nampak je bangunan ada tulisan South City Plaza terus hati aQ berbunga-bunga.. eiy~ eiy~ I'm here..!! [batak]..

Masuk dalam, tengok.. hape benda lah tempat nie.. macam Sungai Wang pun ada.. cuma nie macam Sungai Wang bukak kat kampung.. tau la kan.. kedai tak banyak bukak.. dalam gelap.. macam berkabus pun ade.. amboi la aQ kalau kondem..... minta bertaubat ye cik.. teeheee~

Tapi bila dah nampak belah bawah tu ada banyak cages.. ho emm geee weiy.. lagi sekali aQ jadi excited + batak.. jom..!! jom..!! cepat turun.. tak sabar bhai nak tengok kucing-kucing tu.. kiutttttttt gilos..!!

***************

Kitorang tengok kejap je.. Rahman ada hal dye.. Wani ada hal dye.. so balik la.. tapi kalau dah alang-alang keluar nie.. tak kan dua jam je.. baru pukul 1 kowt.. lepak la dulu..

aQ pun mula lah terindu kat Starbucks.. hmm~ pekena Hazelnut Cream Chip yang Echa recommend semalam best gak nie.. aQ pun plan untuk terlencong la kejap.. tapi fikir.. mau lepak mana..?? Sunway Piramid..?? bosan ah jalan sorang-sorang.. tempat besar..

At last aQ pilih Aeon Bukit Tinggi je.. balik-balik sini balik.. bosan...

Dah sampai sana, tadi kata nak pekena air je.. sekali rasa macam.. tengok wayang pun best gak nie.. ehh~ ehh~ ternaik atas pulak.. eh lagi~ eh~ terbeli tiket pulak..

Jadinya menonton la aQ tengok cerita alien alien nieh.. sorang-sorang.. tanpa teman disisi.. sob sob~




Haa~ cerita nie start, ada kurang satu jam gap.. mau buat apa..?? makan.. alaa~ mana sempat makan sejam.. so lepak di Starbucks je la.. meja dah la penuh.. nasib ada satu meja kecik dengan empat kerusi.. memang bohngok designer tu.. hape benda empat orang duduk nak kongsi meja besar tak sampai saiz diameter gelang hoop tuu pun.. ishk ishk ishk~

Tapi bila aQ dok sorang kat situ rasa macam luas sangat la pulak.. sudeiyh~~

Dah habis tengok movie tu.. haa~ lapar weiy.. dari pagi aQ tak makan.. :( :'( ok.. tipu.. tapi lama tau.. nak 10 jam gak tak makan.. jadi makanya, aQ pun terus terpesona dengan Subway yang baru bukak tuu.. tapi.. aQ ta reti la pulak nak beli yang mana, macam mana.. jadi jadi lah begini..

Budah kedai: Ye kak, akak nak yang mana kak..??
aQ: Saya pun tak tahu.. [sambil memberi senyum hamster..]
Budak kedai: Ok.. akak pilih dulu akak nak roti yang mana..
aQ: .... [blur]
Budak kedai: [tunjuk kat cermin yang betul-betul tempat perut aQ hampir bersandar.. heh~]
aQ: Bla bla bla.. [tanya budak tu macam-macam..]
Budak kedai: Bla bla bla.. [explain soalan aQ..]
aQ: Boleh la yang tu..
Budak kedai: Ok.. sekarang akak pilih nak nombor mana..
aQ: Nak.. 8..
Budak kedai: ... [baru nak ambil bahan nak letak atas roti..]
aQ: Eh tak nak la.. nak nombor 7..

the next process and bla bla bla..

Done!




Dan macam biasa lah. dah macam habit. aQ suka makan sambil memandu. diam! jangan cakap kat abang polis tau!

Kesimpulannya, sedap lah sandwich Subway ni. Tapi sayang lah - mahal, makan tak puas mana pun.

So lepas tu, balik! Tidur! Krohh krohhh~~ ;)



0 comments: