My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Tuesday, March 15, 2011

Perempuan, Dimana Hati Kamu? - Perampas ?

Hahh..!! hari tu masa dalam kereta, aQ dengar Hot.fm. Masa tu pagi, so Fafau, AG dengan FBI la kan yang kerja.. dorang bukak topik pasal perempuan pilih lelaki berusia.. dorang ambil topik ni pun sebab dari artikel dalam Berita Harian, Saham Lelaki Berusia..

My first reaction will be..




Ehem ehem.. kalau ikut aQ la kan.. banyak sebenarnya impak buruk dari yang baiknya.. kalau dari mata besar kasar aQ nie la kan..

Lelaki:

Kalau pun korang cakap korang ada hak nak kahwin sampai empat.. ok.. go on.. [tapi bukan laki aQ..!!] tapi pleaaasssseeee... jangan guna alasan "ikut sunnah Nabi.." eiy~ aQ pantang betul la kalau orang lelaki cakap macam tu.. kau kalau iya pun nak ikut sunnah Nabi, ikut betul-betul.. bukan mempersendakan.. kaji dulu Nabi dulu kahwin sebab apa..?? dan yang kau tu kahwin tambah banyak-banyak sebab apa..?? tertanggung ke nak bawak pahala dosa ke akhirat nanti..??

Perempuan Muda yang Mengorat..

Lelaki Tua :-

Pada aQ lantak kau la kalau kau nak bawak ke kubur pun lelaki tua tu.. but only, if lelaki tua tu yang SINGLE! means dye duda ke.. alaa~ yang tak perlu akan menyakiti orang lain.. hahh~ macam tu aQ tak kisah.. lagi aQ salute perempuan yang sanggup kahwin dengan lelaki duda, tua plak tu, dapat anak express lagi.. erk~

Lelaki Tua dan Masih Beristeri :-

Shuhh~ yang nie paling aQ tak suka, benci dan rasa nak maki.. why..?? come on la perempuan.. kau sendiri perempuan.. kau tak kesian ke dekat perempuan yang kau rampas suami dye tu..?? from which level of hell kau nie datang pun aQ tak tahu laa.. susah-susah isteri orang tu bangun dengan suami dye, bina hidup berdua yang lagi baik untuk dorang dan masa depan anak-anak.. bila dah kaya kau pulak datang nak tumpang senang.. eiys~

Suami orang tu pun satu, macam senang je kan, kau buang semua masa dan pengorbanan isteri kau sepanjang dye berdiri kat sisi kau untuk kau jadi senang.. sepanjang perjalanan hidup kau, kau tumbang dye la yang tahan kau dari jatuh.. bukak mata bukak hati, boleh tak..??

Dan perempuan macam nie,

1. Dorang jenis yang tak tahan nak hadapi susah senang hidup.. sebab tu sanggup pilih lelaki berusia yang walaupun loya kat tekak bila tengok, tapi sebab boleh bagi riban-riban untuk shopping, mata tak nampak pape dah.. kesian kesian......

2. Alasan lelaki muda tak matang? ohh~ come on.. people need time to learn and grow.. duhh~ even kau pun merangkak dulu, baru jalan then berlari.. kan..??

3. Alasan lelaki tua berusia memahami? yeah..?? which part yang kau rasa these old rumah-kata-pergi-kubur-kata-mari men memahami..?? what do you mean by memahami..?? memahami perempuan..?? memahami kehendak perempuan..?? argghh~!! bullsh*t ok.. if they really do understand women, they should not hurting and/or leave their wife..!!

4. If you're are saying that all old married man have another three quotas to marry, so I wish you are not the fourth one - so other moth*rf****rs will be the next wives and then you feel how you're suppose to feel earlier. And even though you are the fourth one, wish that you getting better protection from the sweet previous 'honey'. ^.-




Entah apasal aQ emo dengan isu nie.. all I hope is, for the rest of my life, and my generation, tolonglah dijauhkan perkara-perkara yang menyakitkan hati orang lain - macam kes nie. Amin.



0 comments: