My Mood . My Hope . My Pray .

7th August, 2014 : Hello there! It's been a long time. Miss me? *muntah hijau*

10th Oct, 2011
: Yey! LI dah nak habis. So, presentation, log book & report. Mana? Entah... Hehehe~

Saturday, July 9, 2011

The Truly 1Malaysia.

Kau rasa salah ke kalau Aku sokong BERSIH 2.0?




Kalau Aku salah. Orang macam ni macam mana pulak korang rasa?


I wonder if he is truly Malaysian or just a Racist.




Lain-lain komen, korang pi cari FB dia sendirilah ye.

Kalau kau Cina atau India, kau gaduh tak dengan status Aku ni?
Kalau kau Cina atau India, kau gaduh tak dengan status 'YB' ni?

Is this what you afraid of with BERSIH 2.0?




When a Chinese held the speaker while the Muslim prey? I don't see any Communism in them. Cause I know they came to claim a fair election. They didn't come to repeat the 13th May tragedy. They are educated enough to do such stupid things. So, what's wrong with BERSIH 2.0?

I've told ya, please have some RESPECT if you want to be respected.

:D



10 comments:

tieykah said...

BERSIH is bersih

media massa memprovokasi benda itu haram

BULLSHIT!

[AMR]ReenaRawee said...

Yes.
Sebab tu aim Bersih adalah keadilan, kesaksamaan.
Kalau media berpihak sebelah,
jangan risau.
Saluran alternatif ada.
Setakat media msia tak boleh nak sekat minda masyarakat.

justlin i know said...

xde lah salahnya nak sokong mana2 pihak pon. rakyat ada pilihan sendiri. cukop umor, mengundi. as simple as abc.

[AMR]ReenaRawee said...

Kalau semua orang fikir macam kau takpe.
la ni semua status aQ dye nak komen perli2.
tak puas hati lagi.
nak orang hormat camne kalau dye tak hormat orang dulu.
macam tu perangai, orang pun tak jadi nak nak dengar pendapat dah.
=="

Paria Perawan said...

Yes!
jgn kerana berbeza ini, kita nak putus kawan
selama ni kadang kita hanya berdiam
tetapi bila rasa kita perlu bersuara mereka sepatutnya dengar.
Jangan politikkan persahabatan.
Jangan terlalu extreme atau taksub.
Insyaallah

[AMR]ReenaRawee said...

yup.
taksub sampai memperlekehkan pandangan orang lain.
an adult should act like an adult.
berfikir kena rasional, buka minda untuk mendengar pendapat orang lain, bukan emosianal semata.

acap said...

tersentuh tengok gambar bawah tu :)

[AMR]ReenaRawee said...

:)
tapi masih ada yang bersifat perkauman.
the picture speak a thousand words.

justlin i know said...

ye betol. tak perlu nak mengutok & perli memerli. RESPECT je la semua opinion org kalo nak negara aman, respect je la.
ni yg jadi tak aman bila terjadinya bias.. come on la. be fair. :)

[AMR]ReenaRawee said...

be fair.
be matured.
every person who are born in Malaysia, we called them a Malaysian.
*think*